Fotografering nu på alle afdelinger i Rigsarkivet

Fotografering nu på alle afdelinger i Rigsarkivet

I løbet af 2017 blev den frivillige digitalfotografering udbredt på alle Rigsarkivets afdelinger, det vil sige i Aabenraa, Viborg, Odense og København. Grupper af frivillige “fotografer” mødes og er fælles om at affotografere arkivalier og efterbehandle de digitale billeder af arkivalierne. De digitale billeder uploades efterfølgende på arkivalieronline og bliver dermed tilgængelige for alle med adgang til en internetforbindelse. De frivillige bestemmer selv, hvad der skal fotograferes. De modtager instruktion i, hvordan billederne skal tages, og Rigsarkivet stiller fornødent fotoudstyr til rådighed.

Over 300.000 nye fotos af arkivalier
I 2017 blev der uploadet flere end 300.000 billedfiler til arkivalieronline optaget af frivillige. Flest dødsattester, men også søruller,  brandforsikringsprotokoller, strafferegistre og jordemoderprotokoller. Ca. 40 aktive brugere fotograferer arkivalier på læsesalene i Viborg, Odense, Aabenraa og København.

En af fotograferne fra Rigsarkivet i København siger om sin motivation for at gå ind i projektet: “Jeg er netop gået på pension, og samtidig er jeg lidt af en hobbyfotograf, og da jeg så tilbuddet om at blive frivillig fotograf på dette projekt, syntes jeg, at det lige var mig! Der er jo kilometervis af hylder med vores fælles historie og data gemt på Rigsarkivet, og det er da en pragtfuld idé, at man ved fælles frivillig hjælp kan være med til at formidle disse oplysninger ud til den brede befolkning.”

Rigsarkivet

Lukket for kommentarer.